28/11/10

ΥΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

 έτσι δηλώνουν οι παίκτες της Αναγέννησης για το χάντμπολ

Ακόμη μία μεγάλη νίκη για την Αναγέννηση στο φετινό μαραθώνιο του Βορείου Ομίλου της Β΄Εθνικής. Αυτή τη φορά υπέταξε τον Δία Πολίχνης από τη Θεσσαλονίκη με 29-23 συνεχίζοντας το αήττητο φετινό σερί (3Χ3) και φιγουράροντας μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η μεγάλη νίκη της Αναγέννησης επισκιάστηκε όμως από το σοβαρό κατά τα φαινόμενα τραυματισμό στο δεξί γόνατο του τερματοφύλακά της, Γιαμούρη, στο 17΄ της αναμέτρησης και ενώ το σκορ ήταν 8-3. Ο έμπειρος τερματοφύλακας βγήκε να μπλοκάρει το σουτ του αριστερού εξτρέμ του Δία και , αφού απεσώβησε το γκολ, έπεσε άσχημα στο τερέν και τραυματίστηκε. Αφού πήγε στο νοσοκομείο, επέστρεψε και είδε τον αγώνα μέχρι το τέλος και πανηγύρισε έντονα τη μεγάλη νίκη. 

Μετά το λεπτό αυτό η Αναγέννηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες στην επίθεση και το ματς έγινε ντέρμπι με το ημίχρονο να τελειώνει 13-13. Στο δεύτερο μέρος όλα ήτα ισορροπημένα κατά το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά μετά το 41΄ η διαφορά εκτοξέυτηκε στα 7 γκολ και το εύθραυστο 17-16 έγινε 26-19. Η πολύ καλή απόδοση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα, Μίμη Τσατσαρώνη, και οι εύστροφες επιθετικές επιλογές των Λάκκα, Ντάλα, Γιολδάση και Τσέλιου έδωσαν το δικαίωμα στην Αναγέννηση να ξεφύγει στο σκορ και να κλειδώσει τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε διαμαρτυρίες κατά των δύο διαιτητών, αλλά παρέδωσαν όπλα και δικαιολογημένα ηττήθηκαν. Παρουσίασαν πάντως ένα δυνατό σύνολο, που θα είναι μέσα στους διεκδικητές του τίτλου και γι' αυτό και οι της Αναγένννησης πήραν το τάιμ-ουτ στο 28.50'', ώστε να εκμεταλλευτούν κάθε διαφορά στα γκολ. Δεν έγινε όμως κατανοητό από τους φιλοξενούμενους, που διαμαρτυρήθηκαν ακόμη και γι' αυτό αδυνατώντας να συγκρατήσουν τα νεύρα τους.

Πολύ καλοί αμυντικά ακόμη μία φορά ήταν οι Γεροδήμος και Γιολδάσης στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο δεύτερος βοήθησε σημαντικά και στην επίθεση προσφέροντας ταυτόχρονα και θέαμα με το γνωστό "φαλτσάκι", που ξεσήκωσε την κερκίδα!!!! 

Την επόμενη αγωνιστική η Αναγέννηση ταξιδεύει στο Αμύνταιο για να κοντραριστεί με τον τοπικό Αμύντα.

10΄: 5-2, 9-7, 13-13 / 19-16, 23-19, 29-23
Αναγέννηση Άρτας (Τσέλιος Γιώργος) : Γιαμούρης, Τσατσαρώνης, Τσέλιος 6, Λάκκας 7, Ντάλας 6, Ζορμπάς 6, Γιολδάσης 3, Μακρής Στ. 1, Μακρής Κ., Κολιούλης, Γεροδήμος, Κωνσταντίνου (δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού). 
 
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Αναγέννηση Άρτας - Δίας Πολίχνης                 29-23
Μίλων Γιαννιτσών - Δράμα 1986                     30-24
Πόντιοι Κιλκίς - Αμύντας Αμυνταίου               29-26
Άρης Θεσσ. - Α.Ο.Ιωαννίνων                           30-20
Ηρακλής Θεσσ. - Κένταυρος Αγριάς Βόλου    31-18

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
1. Αναγέννηση Άρτας  
-----------------------------------
2. Άρης Θεσσ.              4
3. Μίλων Γιαννιτσών    4
4. Α.Ο.Ιωαννίνων         3 
5. Δράμα 1986              3
6. Πόντιοι Κιλκίς          2
7. Δίας Πολίχνης         
8. Ηρακλής Θεσσ.        1
-----------------------------
9. Αμύντας Αμυνταίου 0
10. Κένταυρος Βόλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: