9/3/10

ΝΙΚΗ - ΣΩΤΗΡΙΑ

Ο νεαρός Στέλιος Μακρής σε ωραίο στιγμιότυπο απο το www.artasport.gr

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Εκπληκτική εμφάνιση για την Αναγέννηση Άρτας στο ντέρμπι της χρονιάς για την αποφυγή του υποβιβασμού και νίκη τεράστιας σημασίας με 36-23 επί της Πολιτείας. Μετά από την μεγάλη της νίκη η Αναγέννηση κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξασφαλίζει και την παραμονή της στην Β΄ Εθνική κατηγορία.Η Αναγέννηση πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και πήρε μια δίκαιη νίκη απέναντι στην Πολιτεία σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της ιστορίας της.

Η Αναγέννηση είχε σε μαγική μέρα τον Τσέλιο που πέτυχε 15 γκολ, τον Λάκκα εύστοχο από το πέναλτι και τα τα εξτρέμ (10 γκολ), και τον Νίκο Γιαμούρη να παθιάζει από την αρχή τον αγώνα και να κατεβάζει στην κυριολεξία τα ρολά.

Η άμυνα όμως ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη, αφού Γιολδάσης, Γεροδήμος και ο επανεμφανιζόμενος από τα παλιά, Αποστόλης Ζήσης (μήπως ήρθε η ώρα για την επιστροφή επιτέλους και του Θεοχάρη, ώστε στα τελευταία παιχνίδια για φέτος αλλά και του του χρόνου η ομάδα να έχει αυτή τη δυναμική που της αξίζει;;;;;;;), έδωσαν μία γρανιτένια άμυνα και ώθησαν την Αναγέννηση στους αιφνιδιασμούς και στα εύκολα γκολ των Τσέλιου και του νεαρού Μακρή, που ακόμη μία φορά ήταν εντυπωσιακός...

Η Αναγέννηση μετά το πρώτο δεκάλεπτο απέκτησε διαφορά στο σκορ και προηγήθηκε στο ημίχρονο στο ημίχρονο με 19-13.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε με ακόμη πιο δυνατό ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα των Τσέλιου και Μακρή που εκτόξευσαν την διαφορά στο 34-20.

Το τελικό 36-23 κάλυψε και την ήττα

του πρώτου γύρου με 36-31 και τώρα τα πάντα φαίνονται πιο εύκολα για την Αναγέννηση στην υπόθεση σωτηρία, αφού θέλει μία νίκη να εξασφαλιστεί και μαθηματικά δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα παίρνει χωρίς αγώνα τους βαθμούς από την Λαμία.

Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν σε αυτή την δύσκολη στιγμή και έδειξε την αγάπη του στην αγαπημένη τουΑναγέννηση.

Στα αξιοσημείωτα η εμφάνιση με τα χρώματα της Πολιτείας του Γιάννη Αϊβάζη, γνωστού ηθοποιού που έδωσε άλλο διάσταση στον αγώνα και οι μικροί φίλαθλοι, κυρίως τα κορίτσια, έδειξαν να απολαμβάνουν την παρουσία του με ουρλαχτιά και εκδηλώσεις λατρείας.

Τέτοια γεγονότα σίγουρα αποτελούν διαφήμιση για το χάντμπολ και είναι αναγκαία για την προώθηση του αθλήματος.

Νίκος Γιαμούρης - Γιάννης Αϊβάζης - Κόλιος Κολιός σε φωτογραφία από www.prevezasports.gr

Η Αναγέννηση άλλωστε παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού προώθησε τον ερχομό του Αϊβάζη και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Καλοί οι διαιτητές του παιχνιδιού, κ. Γιώργος Τζίμας και ο κ. Γιώργος Σμύρης από τα Γιάννενα, που αν προσέξουν μπορούν να εξελιχθούν σε πολύ καλό δίδυμο διαιτητών, αναγκαιότητα πλέον στην Ελλάδα.

10΄: 5-5, 14-6, 19-13 (ημίχρονο), 24-18, 30-19, 36-23.

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αναγέννηση Άρτας - Πολιτεία 36-23
Πανιώνιος - Πήγασος 26-22
Παναιτωλικός - Νέα Ιωνία 36-29
Ακαδημία - Αλκυών Δρεπάνου 24-20
Λεωνίδας - Ιωνικός Λαμίας 10-0 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεωνίδας 24
--------------------------
2. Ακαδημία 22
3. Παναιτωλικός 20
4. Πανιώνιος 20
5. Νέα Ιωνία 15
6. Αλκυών Δρεπάνου 14
7. Πήγασος 13
8. Αναγέννηση Άρτας 12
--------------------------
9. Πολιτεία 10
10. Ιωνικός -2

Δεν υπάρχουν σχόλια: