25/12/09

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

Βασίλης Κολιούλης
Βασίλης Κολιούλης
Σε προπόνηση του Βορείου Κλιμακίου την Κυριακή στο Σπίτι του Χάντμπολ, στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε την Κυριακή που μας πέρασε ο 14χρονος παίκτης της Αναγέννησης Βασίλης Κολιούλης, γιος του γεν. αρχηγού της ομάδας, Νίκου Κολιούλη.

Είχε την ευκαιρία να συγκρίνει το επίπεδό του με τους "βόρειους" -μεγαλύτεροι κατά ένα χρόνο οι περισσότεροι συμπαίκτες του- και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για μια μελλοντική κλήση στην Εθνική.
(πηγή www.artasport)



23/12/09

ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΓΟΥ


ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν η τελευταία αγωνιστική πριν τις γιορτές, αφού ο ουραγός Ιωνικός Λαμίας αποτέλεσε εύκολη λεία για την Αναγέννηση (31-22). Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο νικητής του αγώνα φάνηκε και πήραν ευκαιρίες οι "μικροί" της Αναγέννησης. Το σκορ ημιχρόνου (19-7) έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος, όπου οι μικροί τα χάλασαν κάπως, αφού το εν μέρει σκορ ήταν 12-15!!!

Θετικός πάντως ακόμη μία φορά από τους μικρούς ήταν ο Μακρής Στέλιος, που δείχνει σημάδια ώριμου αθλητή και καλά στοιχεία έδειξαν οι αδερφοί Τλούπα και στο 2ο μέρος ο Ζορμπάς, που μπορεί να βελτιωθεί πολύ περισσότερο, αν πιστέψει στον εαυτό του.


Η Αναγέννηση σίγουρα θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα, αν δεν είχε αυτοκτονήσει με Νέα Ιωνία και Πολιτεία, αλλά έχει το χρόνο να ανακάμψει και να αναρριχηθεί βαθμολογικά. Μετά τις γιορτές θα ταξιδέψει στην Αθήνα και θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Λεωνίδα στις 9 Ιανουαρίου, ένα παιχνίδι καθοριστικό για τη συνέχεια.

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανιώνιος - Νέα Ιωνία 33-26
Παναιτωλικός - Πολιτεία 41-31
Ακαδημία Πάτρας - Πήγασος Κυψέλης 31-21
Αναγέννηση Άρτας - Ιωνικός Λαμίας 31-22
Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων - Αλκυών Δρεπάνου 28-24

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεωνίδας 13
---------------------------
2. Πανιώνιος 10
3. Ακαδημία 10
4. Νέα Ιωνία 10
5. Παναιτωλικός 9
6. Πολιτεία 6
7. Αναγέννηση Άρτας 5
8. Πήγασος 4
------------------------------
9. Αλκυών 3
10. Ιωνικός 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/10-1-20010)
Λεωνίδας - Αναγέννηση Άρτας (Σάββατο 9-1-10 ώρα 18.00)
Νέα Ιωνία - Ακαδημία
Πολιτεία - Πανιώνιος
Ιωνικός - Παναιτωλικός
Αλκυών - Πήγασος

16/12/09

ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ακόμη μία ήττα στο παθητικό της για την Αναγέννηση, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τη νεοφώτιστη Πολιτεία. Η ομάδα του Γιώργου Τσέλιου είναι αγνώριστη φέτος και πρέπει γρήγορα να αναστηθεί, αν δε θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες. Ήττα από ομάδα που προέρχονται από χαμηλότερη κατηγορία σίγουρα (χωρίς να την υποτιμούμε ασφαλώς) σημαίνει ότι η Αναγέννηση έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της και αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τα ατού της.

Ακόμη μία φορά φάνηκε ότι οι μικροί δεν είναι έτοιμοι να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και η χημεία της ομάδας χαλάει στο μέγιστο, αφού και στην άμυνα αλλά και στη επίθεση η ομάδα παρουσιάζει κενά. Φιλότιμη η αγωνιστική προσπάθεια του Τσέλιου, που πραγματικά αποδίδει τα μέγιστα, αλλά δε φτάνει...Η απουσία του Γρούμπα ήταν εμφανής, η απομόνωση του Λάκκα στα εξτρέμ (αφού δεν τροφοδοτείται) μειώνει τις εναλλακτικές λύσεις και η χρησιμοποίηση του Κωνσταντίνου ως πλέι -μέικερ σε όλο το ματς κουράζει τον νεαρό αθλητή. Ο πάγκος βέβαια είναι ελλιπέστατος, οπότε οι εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν...

Αγωνιστικά η Αναγέννηση είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τα μισά του 1ου μέρους (6-9), αλλά η Πολιτεία αντέδρασε με ένα ουσιαστικά μόνο αξιόλογο παίκτη, τον οργανωτή της. Προηγήθηκλε 10-9 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 17-16.

Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι και το 48΄. Η Πολιτεία πήρε μία διαφορά 4-5 γκολ, αλλά η Αναγέννηση κατάφερε να φέρει το ματς σχεδόν στα ίσια (28-27). Εκεί οι άπειροι μικροί "χάρισαν" την μπάλα τρεις φορές και το 31-27 ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στον αγώνα. Το τελικό 36-31 πανηγυρίστηκε έντονα από τους γηπεδούχους, ενώ η κατήφεια ήταν εμφανής στους αθλητές και παράγοντες της Αναγέννησης.

Ο αγώνας με την ουραγό Λαμία την Κυριακή στις 2μμ μάλλον θα δώσει μία ανάσα, αλλά χωρίς σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα πράγματα δύσκολα θα αλλάξουν.

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πήγασος Κυψέλης - Πανιώνιος 18-27
Πολιτεία - Αναγέννηση Άρτας 36-31
Νέα Ιωνία - Παναιτωλικός 29-26
Ιωνικός Λαμίας - Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων 21-29
Αλκυών Δρεπάνου - Ακαδημία Πάτρας 21-28

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεωνίδας 11
----------------------
2. Νέα Ιωνία 10
3. Πανιώνιος 8
4. Ακαδημία 8
5. Παναιτωλικός 7
6. Πολιτεία 6
7. Πήαγσος 4
8. Αλκυών 3
------------------------
9. Αναγέννηση 3
10. Ιωνικός 0
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανιώνιος - Νέα Ιωνία
Παναιτωλικός - Πολιτεία
Ακαδημία - Πήγασος
Λεωνίδας - Αλκυών
Αναγέννηση - Ιωνικός

12/12/09

ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ¨ΙΔΕΩΔΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΤΗΣ

Μάλλον εκτός έδρας αποδίδει καλύτερα η Αναγέννηση φέτος, αρκεί βέβαια να το αποδείξει και αύριο στην Πολιτεία. Μετά το διπλό εναντίον του Πήγασου Κυψέλης πριν δύο εβδομάδες, η ήττα μέσα στην Άρτα από τη Νέα Ιωνία την κρατάει χαμηλά βαθμολογικά με αποτέλεσμα να βλέπει μόνο νίκη μέσα στην έδρα της Πολιτείας.

Ο αγώνας διεξάγεται την Κυριακή στις 5.30μ.μ. και οι παίκτες της Αναγέννησης θα αναχωρήσουν για την Αθήνα στις 10π.μ. μαζί με την αποστολή των γυναικών , που αγωνίζονται στο Λουτράκι κόντρα στον τοπικό Ποσειδώνα.

Στα σημερινά αποτελέσματα : Αλκυών Δρεπάνου - Ακαδημία Πάτρας 21-28 (10-10), Νέα Ιωνία - Παναιτωλικός 29-26 (8-13)

Αύριο Κυριακή : Πήγασος Κυψέλης - Πανιώνιος, Ιωνικός Λαμίας - Νέα Ιωνία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Νέα Ιωνία 10 (6 αγώνες)
----------------------
2. Λεωνίδας 9
3. Ακαδημία 8 (6 αγώνες)
4. Παναιτωλικός 7 (6 αγώνες)
5. Πανιώνιος 6
6. Πήγασος 4
7. Πολιτεία 4
8. Αναγέννηση 3
----------------------
9. Αλκυών 3 (6 αγώνες)
10. Ιωνικός 0

6/12/09

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ


ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 29-30

Δεν το είχε πιστέψει φαίνεται και πολύ η Αναγέννηση ότι μπορεί να κερδίσει και μπήκε πολύ χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο με τη Νέα Ιωνία. Η κακή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο του Γιαμούρη είχε ως αποτέλεσμα η Νέα Ιωνία να βρεθεί μπροστά στο σκορ από την αρχή και να ποηγηθεί μάλιστα 10-14 στο 20΄. Το ημίχρονο όμως έκλεισςεμε την ισχνή διαφορά τους ενός γκολ (15-16).

Με μεγαλύτερη σοβαρότητα και καλύτερες επιθετικές επιλογές (Τσέλιος , Γρούμπας, Γιολδάσης και Μακρής) η Αναγέννηση ανέκτησε τα ηνία του αγώνα. Η άνοδος και του Γιαμούρη στο δεύτερο μέρος δυνάμωσε κράτησε χαμηλά το παθητικό. Το 23-19 στο 43΄έδειχνε ότι η Αναγέννηση είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η κούραση όμως του Τσέλιου και η επιλογή δύο μαν-του μαν σε Γρούμπα και Τσέλιο αποδιοργάνωσε την ομάδα. Το ματς έγινε ντέρμπι και το 26-26 έγινε 27-30 με κάκιστες επιλογές από τον νεαρό Ζορμπά. Η αντεπίθεση της Αναγέννησης στα τελέυταία λεπτά δεν ολοκήρώθηκε, αφού οι χαμένες ευκαιρίες στον αιφνιδιασμό ήταν καταδικαστικές.

Το τελικό 29-30 άφησε χαμηλά την Αναγέννηση στη βαθμολογία, αλλά σίγουρα είναι ακόμη πολύ νωρίς για τα πάντα, αφού οι ομάδες είναι όλες στο ίδιο επίπεδο και θα γίνουν πολλές ανακατατάξεις. Η νίκη θα την έφερνε ψηλά, αφού και η Ακαδημία έχασε από τον Πανιώνιο, αλλά....

Ξεχώρισε ο Τσέλιος με 10 γκολ, αλλά, όταν κουράστηκε, στην άμυνα δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Γιολδάσης 6, Γρούμπας και Μακρής 5, Ζορμπάς 2, Λάκκας 1.

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναιτωλικός - Πήγασος Κυψέλης 30-26
Αναγέννηση Άρτας - Νέα Ιωνία 29-30
Πανιώνιος - Ακαδημία Πάτρας 19-12
Λεωνίδας - Πολιτεία 31-29
Ιωνικός Λαμίας - Αλκυών Δρεπάνου 18-25

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεωνίδας 9

------------------------
2. Νέα Ιωνία 8

3. Παναιτωλικός 7
4. Πανιώνιος 6
5. Ακαδημία 6
6. Πήγασος 4
7. Πολιτεία 4
8. Αναγέννηση Άρτας 3
-------------------------
9. Αλκυών 3
10. Ιωνικός 0



3/12/09

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΕΙ.... ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


ΜΕΤΑ ΤΟ "ΔΙΠΛΟ" ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΕΑ ΝΙΚΗ

Το Σάββατο στις 6μ.μ. η Αναγέννηση θα υποδεχτεί στο κλειστό τη Νέα Ιωνία, γνώριμη τα τελευταία χρόνια από το πρωτάθλημα της Α2. Η ομάδα του Γιώργου Τσέλιου με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την άνετη νίκη μέσα στον Πήγασο Κυψέλης, θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να αναρριχηθεί ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Η Νέα Ιωνία , βέβαια, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος αντίπαλος, αφού έχει την εμπειρία της Α2 από πέρυσι, φέτος έχει ήδη 6 πόντους διατηρώντας το αήττητο μέχρι τώρα με 2 νίκες και δύο ισοπαλίες και έχει σκαρφαλώσει στην 3η θέση μαζί με την Ακαδημία Πάτρας.

Η Αναγέννηση όμως έχει τα φόντα να κερδίσει το ματς, αρκεί να είναι σοβαρή και πειθαρχημένη και να αξιοποιθούν κατάλληλα οι παίκτες που φαίνεται ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος των αγώνων της Β΄Εθνικής.


Αναλυτικά οι αγώνες της 5ης αγωνιστικής :
Ιωνικός Λαμίας - Αλκυών Δρεπάνου
Αναγέννηση Άρτας - Νέα Ιωνία
Λεωνίδας - Πολιτεία
Πανιώνιος - Ακαδημία Πάτρας
Παναιτωλικός - Πήγασος Κυψέλης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεωνίδας 7
--------------------
2. Ακαδημία 6
3. Νέα Ιωνία 6
4. Παναιτωλικός 5
5. Πήγασος 4
6.Πολιτεία 4
7. Πανιώνιος 4
8. Αναγέννηση 3
--------------------
9. Αλκυών 1
10. Ιωνικός 0

1/12/09

ΑΝΑΣΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

(πατήστε αριστερά κάτω στη φωτογραφία για περισσότερες εικόνες)

ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Με το σχήμα που ταιριάζει στην ομάδα ξεκίνησε η Αναγέννηση και το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα πετυχημένο. Η άνετη επικράτηση με 23-31 επί του Πήγασου Κυψέλης στο Βύρωνα έφερε την πρώτη νίκη για φέτος και μία ανάσα για μια καλύτερη συνέχεια. Η χρησιμοποίηση των Τσέλιου, Γρούμπα, Γιαμούρη από την αρχή (σε αντίθεση με την Ακαδημία) και η μετατόπιση του Κωνσταντίνου στην κανονική του θέση (αριστερό εξτρέμ) έδωσε στην ομάδα ταχύτητα στους αιφνιδιασμούς και μεγαλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα στις οργανωμένες επιθέσεις. Η αμυντική γραμμή με Γεροδήμο, Λάκκα, Γρούμπα, Γιολδάση ήταν πιο δυναμική σε σχέση με άλλα σχήματα που έχουν δοκιμαστεί και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για άμυνες και τρέξιμο στην επίθεση.

Το 13-17 του πρώτου ημιχρόνου φανέρωνε την εικόνα του αγώνα με την Αναγέννηση να χάνει και κάποιες επιθέσεις για μεγαλύτερη διαφορά. Στο δεύτερο μέρος η διαφορά μεγάλωσε (17-23) και διατηρήθηκε συνεχώς μεταξύ 4-5 τερμάτων. Στα τελευταία λεπτά κάποια κλεψίματα και πάσες αιφνιδιασμού στον Κωνσταντίνου διεύρυναν το χάσμα των δύο ομάδων και το τελικό 23-31 έωσε το πρώτο διπλό για την Αναγέννηση.

Με βάση τις 4 πρώτες αγωνιστικές και την Αναγέννηση να έχει ήδη αγωνιστεί με τις 3 από τις υπόλοιπες 5 ομάδες , που είχαν υποβιβαστεί από την Α2 (σημειωτέον ότι ο Θρίαμβος έχει συνενωθεί με τον Πανιώνιο) τα πρώτα συμπεράσματα για το φετινό πρωτάθλημα είναι σχεδόν ευδιάκριτα..Ακαδημία, Πανιώνιος, Παναιτωλικός φαίνονται ως τα φαβορί (άσχετα με τη βαθμολογική συγκομιδή τους) . Η Αναγέννηση έχει αγνωνιστεί με όλους αυτούς και δεδομένου ότι η έτερη της περσινής Α2 Νέα Ιωνία παρουσιάζεται αποδυναμωμένη φαίνεται να συμπληρώνει την τετράδα των κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας. Βέβαια, ο Λεωνίδας έχει καταφέρει να βρίσκεται 1ος κερδίζοντας Πανιώνιο, Ακαδημία, Πήγασο και φέρνοντας ισοπαλία με Νέα Ιωνία, αλλά δεν ξέρουμε (και σύμφωνα με τις κριτικές των μέχρι τώρα αντιπάλων τους), αν πραγματικά έχει τα φόντα και τους παίκτες να πρωταγωνιστήσει. Ίδωμεν....Στοίχιση  στο  κέντρο

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ακαδημία Πάτρας - Προοδευτική Αγρινίου 36-23
Πήγασος Κυψέλης - Αναγέννηση Άρτας
23-31
Νέα Ιωνία - Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων
31-31
Πολιτεία - Ιωνικός Λαμίας
31-21
Αλκυών Δρεπάνου - πανιώνιος
18-27

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεωνίδας
7
--------------------
2. Ακαδημία
6
3. Νέα Ιωνία
6
4. Παναιτωλικός
5
5. Πήγασος
4
6. Πολιτεία
4
7. Πανιώνιος
4
8. Αναγέννηση
3
--------------------
9. Αλκυών
1
10. Ιωνικός
0