17/11/09

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ


ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Για 25΄ έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Το αρχικό 0-2 έγινε 8-2 πολύ γρήγορα, αφού τα πάρα πολλά επιθετικά λάθη της περιφέρειας της Αναγέννησης έδιναν την ευκαιρία στον Πανιώνιο να βρίσκει εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό. Η εξαιρετική όμως απόδοση του Γιαμούρη, που κατέβασε στην κυριολεξία τα ρολά, κρατούσε στο παιχνίδι την Αναγέννηση. Το 13-11 στο 25΄ έδινε αμφίρροπη μορφή ντέρμπι στον αγώνα....αλλά τα λάθη στην επίθεση είχε ως αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 17-12.

Η περιφερειακή γραμμή των Κωνσταντίνου, Ζορμπά, Γεροδήμου φανερώνει στοιχεία κάκιστης συνεργασίας, έστω κι αν ο Κωνσταντίνου ως πλέι μέικερ δείχνει να παλεύει μόνος του. Η μη συμμετοχή του Τσέλιου ως εξτρέμ στο 1ο μέρος δεν έδινε τη δυνατότητα για γρήγορο γκολ στον αιφνιδιασμό. Τέλος, η αστοχία και τα συνεχόμενα ανεκβίαστα λάθη στο passing-game είναι στοιχεία που έκαναν την Αναγέννηση αδύναμη στον επιθετικό τομέα.

Στο δεύτερο μέρος η συμμετοχή του Τσέλιου έδωσε ταχύτητα και ωριμότητα στην ομάδα, η συνεργασία με τον Γιολδάση έφεραν κάποια γκολ, αλλά η έλλειψη συνεργασίας από την αριστερή πλευρά και τα νέα λάθη δεν μπορούσαν να αναστρέψουν την πραγματικότητα, έστω κι αν ο Γιαμούρης έπιανε κάθε αιφνιδιασμό των παικτών του Πανιωνίου, παίζοντας στην κυριολεξία μόνος του. Μοιραία το σκορ άνοιξε (21-13), η Αναγέννηση έκανε ένα μικρό come-back, αλλά ο Πανιώνιος με κύριο εκφραστή τον Καζή (ίσως έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά) ήταν πιο ουσιαστικός. Το τελικό 31-24 χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Η έλλειψη των Τσιάτσου και Γρούμπα ήταν εμφανής, αφού οι μικροί δε δείχνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στα νέα του καθήκοντα ως βασικοί. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση ο 13χρονος Κολιούλης Βασίλης, που σκόραρε για πρώτη φορά με περίτεχνο πλασέ και έδειξε να μη φοβάται να αντιμετωπίσει τα δύσκολα... Είναι βέβαια ακόμη πολύ νωρίς για κάτι πιο ουσιαστικό, αλλά το μέλλον σίγουρα του ανήκει.

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ακαδημία Πάτρας - Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων 27-34
Πήγασος Κυψέλης - Ιωνικός Λαμίας 29-20
Αλκυών Δρεπάνου - Παναιτωλικός 27-30
Νέα Ιωνία - Πολιτεία 27-25
Πανιώνιος - Αναγέννηση Άρτας 31-24

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πήγασος 4
2. Λεωνίδας 4
3. Παναιτωλικός 3
4. Νέα Ιωνία 3
5. Πανιώνιος 2
6. Ακαδημία 2
7. Αλκυών 1
8. Αναγέννηση Άρτας 1
9. Πολιτεία 0
10. Ιωνικός 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: