22/12/08

ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ

Όταν σε έναν αγώνα η άμυνα δέχεται 37 γκολ και ο τερματοφύλακας έχει σχεδόν 20 αποκρούσεις, τότε είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς την έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης μίας ομάδας στον αμυντικό τομέα. Η Αναγέννηση, λοιπόν, για δεύτερο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα (πρώτη φορά στο Βύρωνα) ήταν κάκιστη στην άμυνα με αποτέλεσμα να ηττηθεί φυσιολογικά από το ανώτερο Λουτράκι με το ευρύ 37-31, που δεν ανταποκρίνεται βέβαια στη ισοδύναμη δυναμική των δύο ομάδων.

Σίγουρα οι διαιτητές έχουν παίξει το ρόλο τους και αρκετά σημαντικό, αφού κατάφεραν σε ένα αρχικό μεν σημείο, κομβικό όμως για τη συνέχεια να εκνευρίσουν με τις αποφάσεις τους τους αθλητές της Αναγέννησης. Στο 16΄και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 8-8, ο Κερκάπολυ αστοχεί σε πέναλτι και οι διαιτητές εφευρίσκουν δίλεπτο-μαϊμού στον Τοντορόφσκι, αγγνοούν παράβαση του Λουτρακίου με συνέπεια ο Τσιάτσος να δεχτεί δίλπετο για διαμαρτυρία. Το Λουτράκι εκμεταλλεύτηκε την απώλεια των φιλοξενουμένων και απέκτησε προβάδισμα 12-8 και έκτοτε δεν το έχασε ποτέ. Ο εκνευρισμός της Αναγέννησης ήταν αδικαιολόγητος, αλλά έκδηλος. Το ημίχρονο έκλεισε 18-13 με κύριο πρωταγωνιστή το σέρβο Βουγιάνοβιτς.

Όλοι περίμεναν πως η Αναγέννηση θα ανέκαμπτε στο δεύτερο μέρος. Η αλλαγή της άμυνας σε 5-1 είχε κάποια πρόσκαιρα αποτελέσματα, αλλά τίποτε μόνιμο. Το Λουτράκι διατήρησε σε όλο το διάστημα μία διαφορά, που έφτασε και τα 8 γκολ (26-18). Μόνο οι Πολίτης και Τοντορόφσκι πάλευαν στην επίθεση και σκόραραν συνεχώς, αλλά η κάκιστη άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα της Αναγέννησης. Το τελικό 37-31 ήταν απόλυτα δικαίο και η Αναγέννηση έχασε την ευκαιρία να εκμεταλευτεί τη νίκη των Χανίων επί του Βύρωνα και να μείνει μόνη στη 2η θέση και κοντά στον πρωτοπώρο Κύδωνα.

Η συνέχεια όμως είναι σχετικά πιο εύκολη για την Αναγέννηση, αλλά μόνο αν δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, μπορεί να ελπίζει σε ανάκαμψη. Πανιώνιος εντός και Άρης Νικαίας εκτός είναι τα δύο επόμενα παιχνίδια. Θεωρητικά η Αναγέννηση έχει το πάνω χέρι, ώστε μετά με ανεβασμένη ψυχολογία να αντιμετωπίσει στην Άρτα τα Χανιά στη λήξη του 1ου γύρου στο μεγάλο ντέρμπι της κορυφής. Υπάρχει βέβαια αρκετός καιρός μέχρι τότε και πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους, που φανέρωσαν τις αρετές τους μετά το στραβοπάτημα στην Ακαδημία και έδειξαν γιατί είναι ένα από τα φαβορί, οι Βουγιάνοβιτς, Ρανάιτ και Τούρκια, ενώ πολύ αποτελεσματικός στην οργάνωση και εκτέλεση ο Παπαδόπουλος.

Το διαιτητικό δίδυμο χωρίς να είναι η αιτία της ήττας είναι πραγματικά χαμηλοί σε απόδοση. Δε γνωρίζουν την έννοια του δίλεπτου αποκλεισμού κα αδυνατούν να κρατήσουν την ισορροπία στα σφυρίγματά τους και χάνουν εύκολα τον έλεγχο σε εύκολες φάσεις. (ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

10΄: 6-6, 13-9, 18-13 / 26-18, 31-24, 37-31

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : (ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) Γιογκαράκης, Αικατερίνης, Κατούντας, Σταμούλης, Γκίκας, Δημητρόπουλος 3 (2/2 πεν.), Ρουμελώτης 3, Τούρκια 5 (1/1 πεν.), Πιερράκος 1, Μπεκιάρης, Ρανάιτ 8, Γκλαβόπουλος 3, Βουγιάνοβιτς 10 (1/2 πεν.), Παπαδόπουλος 4.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ : (ΤΣΕΛΙΟΣ-ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ) Γιαμούρης, Γιολδάσης 7, Μακρής, Κερκαπόλυ 6 (4/5 πεν.), Μισσός, γεροδήμος, Τοντορόφσκι 6, Τσέλιος 4, Τσιάτσος 1, Μιχαήλ 3, Παχάκης, Πολίτης 4, Μάτος

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ακαδημία Πάτρας - Θρίαμβος Αθηνών 22-27
Κύδων Χανίων - Αναγέννηση Βύρωνα 31-28
Πανιώνιος - Νέα Ιωνία 24-28
Άρης Νικαίας - Προοδευτική Αγρινίου 24-21
Ποσειδών Λουτρακίου - Αναγέννηση Άρτας 37-31

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κύδων Χανίων 11
2. Αναγέννηση Άρτας 8
3. Αναγέννηση Βύρωνα 8
4. Ποσειδών Λουτρακίου 8
5. θρίαμβος Αθηνών 8
6. Ακαδημία Πάτρας 6
7. Προοδευτική Αγρινίου 4
8. Νέα Ιωνία 4
9. Άρης Νικαίας 3
10. Πανιώνιος 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Νέα Ιωνία - Άρης Νικαίας
Αναγέννηση Άρτας - Πανιώνιος
Προοδευτική Αγρινίου - Κύδων Χανίων
Αναγέννηση Βύρωνα - Ακαδημία Πάτρας
Θρίαμβος Αθηνών - Ποσειδών Λουτρακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: