25/1/10

ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΩΝ "ΜΙΚΡΩΝ"


ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ, ΑΛΛΑ....

Ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αναγέννηση εκτός έδρας, αλλά προδώθηκε από την απειρία και αστοχία των νέων σε ηλικία παικτών. Οι χαμένοι αιφνιδιασμοί, τα πολλά χαμένα σουτ από τα πλάγια και οι λανθασμένες μεταβιβάσεις των μικρών (Ζορμπάς, Μακρής, Κολιούλης) ήταν η κυριότερη αιτία της ήττας από τον Παναιτωλικό με 32-29.

Η Αναγέννηση ξεκίνησε νωθρά και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-1. Ανέκαμψε όμως γρήγορα και ισοφάρισε σε 5-5. Η πολύ καλή απόδοση των Γιαμούρη και Τσέλιου στο πρώτο μέρος έδωσε φτερά στην ομάδα και σε συνδυασμό με την καλή αμυντική γραμμή και το "σβήσιμο" του Γεωργίου η Αναγέννηση πήρε τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε με 13-14 στο ημίχρονο. Η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη, αν ο Χαραλαμπάκης δεν αποσωβούσε αρκετά σουτ, κυρίως του Μακρή και Ζορμπά.

Το δεύτερο μέρος ήταν ντέρμπι μέχρι το 45΄. Το Αγρίνιο είχε την πρωτοπορία με 22-21. Τα άστοχα όμως σουτ, που προαναφέραμε, ήταν καταδικαστικά. Ο Παναιτωλικός με κύριο εκφραστή τον Παπανίκο, αλλά και τους Γεωργίου και Ραμμόπουλο κατάφερε να προηγηθεί με 26-22 και 29-24. Οι αποκρούσεις του Ράμμου ήταν και αυτές καθοριστικές στη διεύρυνση της διαφορά. Το 30-26 έγινε 32-26, η Αναγέννηση αντέδρασε, μείωσε σε 32-29 στο 58΄ , αλλά δεν ήταν αρκετό, αφού ξανά απώλεσε δύο αιφνιδιασμούς.

Πολύ καλός (πέραν των Τσέλιο-9 γκολ- και Γιαμούρη) για την Αναγέννηση ο Γιολδάσης στο δεύτερο μέρος (6 γκολ) και ο Μάκης, που αντικατέστησε για λίγο τον Γιαμούρη στο δεύτερο μέρος και έκανε αποκρούσεις , που κράτησαν την ομάδα κοντά το σκορ.

Από τον Παναιτωλικό ξεχώρισαν οι τερματοφύλακες από ένα ημίχρονο και οι Παπανίκος (10 γκολ), Γεωγίου (στο β΄μέρος), Ραμμόπουλος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διαιτησία των Μετζελόπουλο και Χρόνη ήταν εκπληκτική. Αλάνθαστοι και κοντά στους αθλητές (ιδίως ο Μετζελόπουλος), χωρίς αλαζονικό ύφος εξουσίας (όπως οι περισσότεροι διατητές) και πολύ παρατηρητικοί σε κάθε φάση.Μακάρι να βλέπουμε συχνά τέτοιες διαιτησίες. (βλέπετε ότι δεν παίζει ρόλο το αρνητικό αποτέλσμα για να αποδώσουμε τα εύσημα στη διατησία!!!!!)

Η Αναγέννηση μετά και τη νίκη του Πήγασου επί της Πολιτείας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς οι τρεις ομάδες ισοβαθμούν και θα παλέψουν για τις δύο θέσεις, που δίνουν τη σωτηρία στην κατηγορία. Το μόνο θετικό είναι ότι η Αναγέννηση έχει στην έδρα της και τις δύο ομάδες, ενώ έχει κερδίσει και τον Πήγασο εκτός έδρας. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι κάθε παιχνίδι από δω και πέρα θα είναι "τελικός" για την Αναγέννηση, ώστε να μη βρεθεί στη χειρότερη κατάσταση στην ιστορία της , που είναι ο υποβιβασμός στο περιφερειακό!!!!

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ακαδημία Πάταρς - Ιωνικός Λαμίας 40-25
Πανιώνιος - Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων 29-29
Αλκυών Δρεπάνου - Νέα Ιωνία 35-24
Πήγασος Κυψέλης - Πολιτεία 28-24
Παναιτωλικός - Αναγέννηση Άρτας 32-29

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ακαδημία 15
---------------------------
2. Λεωνίδας 15
3. Παναιτωλικός 15
4. Πανιώνιος 13
5. Νέα Ιωνία 13
6. Αλκυών Δρεπάνου 9
7. Πολιτεία 6
8. Πήγασος 6
---------------------------
9. Αναγέννηση Άρτας 6
10. Ιωνικός 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30-31/1)
Αναγέννηση Άρτας - Πανιώνιος (Σάββατο 30/1 στις 6μ.μ.)
Λεωνίδας - Ακαδημία
Ιωνικός -Πήγασος
Πολιτεία - Νέα Ιωνία
Παναιτωλικός - Αλκυών

Δεν υπάρχουν σχόλια: