31/3/09

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ..... ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ


Όποιοι παρακολούθησαν τον τελευαίο εντός έδρας αγώνα της Αναγέννησης με τον Άρη Νικαίας, πραγματικά απόλαυσαν την ομορφιά του χάντμπωλ, έστω κι αν η ηττημένη Αναγέννηση αποχαιρέτησε την κατηγορία, ενώ οι Νικαιώτες σώθηκαν!!!!

Ένα απίστευτο ματς με εναλλαγές στο σκορ , που δεν προσφερόταν για καρδιακούς, δυνατές μονομαχίες και μία κερκίδα, που πραγματικά έδινε τα πάντα σε ένα γυμναστήριο, που χωρίς να είναι γεμάτο, αποτέλεσε καυτή έδρα.

Η Αναγέννηση έχοντας το Γιαμούρη σε εκπληκτική μέρα έδειξε το καλό της πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο. Αφού ξεπέρασε το αρχικό 0-2, πήρε ένα ισχνό προβάδισμα 6-4 και με δυνατή άμυνα έκλεισε το Γλουσίδη και το Ρηγάκη. Η επίθεσή της ήταν αποτελεσματική με το Γιολδάση αλάνθανστο και τους Τοντορόφσκι και Κερκαπόλυ να οργανώνουν άψογα τον αγώνα. Το σκορ εκτοξεύτηκε στο 12-8 και το ημίχρονο έκλεισε με το επιβλητικό 15-10.

Όμως ο Άρης Νικαίας δυνάμωσε την άμυνά του στην επανάληψη και έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Το 15-10 έγινε 15-16 μέσα σε 7΄!!!! με το Μαλαδρένια να εκμεταλλεύεται την αστοχία της Αναγέννησης στην επίθεση και τα λάθη της και να ξεχύνεται στον αιφνιδιασμό.

Η Αναγέννηση όμως επέστρεψε και γύρισε το εις βάρος της σκορ σε 19-18 και με γκολ του Μιχαήλ πήρε διαφορά τριών τερμάτων (22-19 στο 48΄). Ο Άρης μείωσε σε 22-21 και ο Γρούμπας ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 23-21 στο 52΄και ενώ η Αναγέννηση αγωνιζόταν με 4 παίκτες. Ο Γλουσίδης ξεπέρασε το παθητικό και μείωσε στο 23-22. Η Αναγέννηση απώλεσε πολλές ευκαιρίες και ο Άρης αποτελέσματικός έκλεψε τη νίκη με το Δαμίγο να σκοράρει δύο φορές και ουσιαστικά να δίνει τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Η επιθετική αφλογιστία της Αναγέννησης στο τελευταίο οχτάλεπτο στοίχισε , λοιπόν, την κατηγορία στην Αναγέννηση και με το "μοναδικό" σύστημα της ομοσπονδίας να υποβιβάζονται 6 ομάδες από τις 10, η Αναγέννηση θα συνεχίσει του χρόνου στη Β΄Εθνική.

Σίγουρα ήταν μία απρόσμενη εξέλιξη για την Αναγέννηση, αφού ήταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων μέχρι το τέλος (2 πόντους διαφορά από το 2ο Λουτράκι την προηγούμενη αγωνιστική!!!!), αλλά και πριν κάποια χρόνια η ομάδα είχε υποβίβασθεί ξανά και επέστρεψε στην Α2 άμεσα. Ίσως αυτή η εξέλιξη είναι και μία ευκαρία να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα φυτώριά της και να βγάλει νέους αθλητές , που θα τη στελεχώσουν στο μέλλον.

Η Αναγέννηση δημοσίως συγχαίρει την ομάδα του Αρη για την παραμονή της, όπως και τις υπόλοιπες ομάδες για ότι κατάφεραν με επίκεντρο τον Κύδων Χανίων, που ανεβαίνει στην Α1. Το χαντμπωλ έχει ανάγκη την επαρχία να είναι ψηλά!!! Και αισθανόμαστε την υποχρέωση να ζητήσουμε συγγνώμη, που δε θα ταξιδέψουμε στα Χανιά την τελευταία αγωνιστική λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, που καθιστούν πλέον αδύνατο το ταξίδι στην Κρήτη και δε θα παρευρεθούμε στη φιέστα τους.

10΄: 4-4, 10-8, 15-10 / 17-18, 22-20, 23-25

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Γιαμούρης-Τσέλιος) : Ζορμπάς, Λάκκας 1, Γρούμπας 1, Τοντορόφσκι 3, Γιολδάσης 5, Τσέλιος 2, Γεροδήμος, Μάκης, Κερκαπόλυ 6 (3/4 πεν.), Μηλιώνης, Γιαμούρης, μακρής, Μιχαήλ 5, Κωνσταντίνου

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Μελετάκος) : Χρηματόπουλος, Κλημανόγλου, Γλουσίδης 3, Γαλανάκης 1, Μπουλουμπάσης, Αντύπας 1, Πλουμιτσάκος, Μαλανδρένιας 5, Νιαρχάκος 2, Ρηγάκης 5, Λοπαρνάκης, τριάντης 3, Δαμίγος 2, Διαμαντάκος 3.

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Νέα Ιωνία - Κύδων Χανίων 29-33
Πανιώνιος - Ποσειδών Λουτρακίου 25-30
Αναγέννηση Βύρωνα - Θρίαμβος Αθηνών 25-24
Αναγέννηση Άρτας - Άρης Νικαίας 23-25
Προοδευτική Αγρινίου - Ακαδημία Πάτρας 10-0 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κύδων Χανίων 29
-----------------------------
2. Ποσειδών Λουτρακίου 24
3. Αναγέννηση Βύρωνα 24
4. Άρης Νικαίας 22
-----------------------------
5. Θρίαμβος Αθηνών 21
6. Αναγέννηση Άρτας 20
7. Ακαδημία Πάτρας 11
8. Νέα Ιωνία 10
9. Προοδευτική Αγρινίου 7
10. Πανιώνιος 1



Δεν υπάρχουν σχόλια: