26/10/09

2η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αναγέννηση στο τουρνουά της Ακαδημίας Πατρών, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο προς τιμήν του αδικοχαμένου αθλητή της Ακαδημίας, Νάσου Αραβαντινού. Κατέλαβε την 2η θέση, αφού έχασε στον τελικό από τη διοργανώτρια με 34-24 αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αφού οι μικροί έδειξαν καλά στοιχεία και απέδειξαν ότι αν δουλέψουν σωστά θα αποτελέσουν ισχυρό όπλο για τη μελλοντική πορεία της Αναγέννησης. Χαρακτηριστικό ότι ο 18χρονος Ζορμπάς Χρήστος αναδείχτηκε 1ος σκόρερ του τουρνουά με 17 γκολ σε δύο παιχνίδια.

Η Αναγέννηση του Γιώργου Τσέλιου κατάφερε να περάσει στον τελικό του τουρνουά κερδίζοντας τον Πήγασο Αιγίου με 26-24 φανερώνοντας καλά στοιχεία στην επίθεση, αλλά κάποιες ελλείψεις στο κέντρο της άμυνας.

Στον τελικό η Ακαδημία ήταν καλύτερη, αν και μέχρι το 20΄ το σκορ ήταν 9-8. Κάποια λάθη όμως στην επίθεση έδωσαν τυν ευκαιρία για έυκολα σγκολ στην αντεπίθεση από τους Πατρινούς. Το ημίχρονο έληξε με 16-11. Στην επανάληψη η Αναγέννηση ήταν κοντά μέχρι το 40΄ (20-17), αλλά μετά υπέκυψε στην έλλειψη εναλλακτικών λύσεων και στην κούραση.

Στον πρώτο ημιτελικό της 1ης ημέρας η Ακαδημία είχε επιβληθεί του Παναιτωλικού με 24-22, ενώ στον μικρό τελικό το Αίγιο έκανε την έκπληξη εκμεταλλευόμενο και τους τραυματισμούς των αδερφών Ραμμόπουλου και κέρδισε την 3η θέση με 19-18.

Ο αρχηγός της Αναγέννησης, Λάκκας, πρόσφερε λουλούδια στην απονομή στον πατέρα του αδικοχαμένου αθλητή αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στον εκλιπόντα. Το ίδιο έκαναν βέβαια και οι υπόλοιποι αρχηγοί των ομάδων.

Το τουρνουά της Ακαδημίας αποτελεί πλέον θεσμό για 4η χρονιά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, ψυχή της διοργάνωσης.

Ας σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής ξεκινά το άλλο Σάββατο 7 Νοεμβρίου με το μεγάλο ντέρμπι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, όπου το γήπεδο αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές, αφού είναι γνωστή η αγωνστική κόντρα των δύο ομάδων από το ποδόσφαιρο κυρίως...

21/10/09


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μετά τους δύο φιλικούς αγώνες με τα Γιάννενα εντός και εκτός έδρας, στους οποίους η Αναγέννηση ξεκίνησε ουσιαστικά την αγωνιστική της δράση με σκοπό τον εμπλουτισμό εμπιεριών για τους μικρούς, που θα πλαισιώσουν κυριώς φέτος την ομάδα, αλλά και τους παλιούς που θα συνδράμουν σε αυτή την πραγματοποίηση της σταδιακής ανανέωσης, η ομάδα του Γιώργου Τσέλιου θα ταξιδέψει το Σάββατο στην Πάτρα. Εκεί, στα πλαίσια του τουρνουά που διοργανώνει η Ακαδημία Πάτρας στην μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή της Νάσου Αραβαντινού, η Αναγέννηση θα έχει την ευκαιρία για δύο αγώνες με ομάδες της ίδιας κατηγορίας (Ακαδημία, Γιάννενα, Παναιτωλικός) και με μία χαμηλότερης κατηγορίας (Πήγασος Αιγίου).

Το τουρνουά αυτό είναι πλέον θεσμός στην πόλη της Πάτρας, αφού είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά του και σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπευθύνους της Ακαδημίας και στον πρωτεργάτη, Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, που καταφέρνουν να δώσουν πρώτα από όλα τιμή στον νεαρό αθλητή του, που σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν τέσσερα χρόνια αλλά και να μεταδώσουν αξίες και ιδανικά μέσα από το άθλημα του χάντμπολ.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει αγώνες Σάββατο και Κυριακή με τις ομάδες να παίζουν με τη μορφή φάιναλ-φορ και τους νικητές να παίζουν στον τελικό της Κυριακής.